Ondernemersplannen

Het zelfstandig ondernemerschap staat in de huidige tijd in het middelpunt van de belangstelling. Door de economische situatie voelen veel mensen zicht daartoe aangetrokken. Immers wat is er plezieriger dan zelf de werkzaamheden te kunnen indelen, werken wanneer je maar wilt en alle zaken zelf te kunnen regelen.

Op het eerste gezicht lijkt het ondernemerschap een prima alternatief voor het werken onder een baas in loondienst. De persoonlijke inzet kan het resultaat gunstig beïnvloeden. Daarbij heeft de overheid ervoor gezorgd dat ondernemers aanspraak kunnen maken op gunstige fiscale regelingen.

Toch is ondernemen niet zo eenvoudig als het vaak wordt voorgesteld. Het tot ontwikkeling brengen van een eenvoudig initiatief tot een succesvol bedrijf is een weg vol valkuilen en onverwachte problemen.

Veel van dit alles kan worden voorkomen door zo vroegtijdig mogelijk het initiatief in een ondernemersplan uit te werken. Dit plan kan dan ter toetsing worden voorgelegd aan specialisten, mogelijke klanten en niet te vergeten de financiers. Met name de laatste groep is vaak belangrijk voor het welslagen van de onderneming.

Het opstellen van een ondernemersplan kan ook zonder financieringsbehoefte in algemene zin nuttig zijn. Door alle facetten onder ogen te zien leert het de ondernemer na te denken over de haalbaarheid van zijn onderneming. En ook over het ondernemerschap.

Bij onze werkzaamheden verband houdend met het opzetten van een eigen bedrijf of het onderzoek naar de mogelijkheden daartoe wordt door Werter Fiscaal Advies & Administratie veel aandacht besteed aan de rechtsvorm, de fiscale aspecten daarvan en de mogelijke aansprakelijkheid.